Avfuktare LAF10 VEAB HEAT TECH

LAF 10 är en avfuktare som minskar överskottsfukten, samtidigt som den ger tillskottsvärme i lokalen. Avfuktaren är lämplig för att hålla låg fuktighet i källare, lagerutrymmen och liknande. LAF 10 är också utmärkt för torkning av tvätt. Tvätten torkar snabbare, samtidigt som man undviker att sprida fukten i huset.

Fråga efter produkt

Ladda ner

symbol VEAB HEAT TECH
Profiler: Tillverkare
Huvudkontor: SE
Certifikat: ISO 14001:2004, ISO 9001:2008
Etableringsdatum: 1967
Anställda: 90
Affärsområde: Hela världen
LAF 10
Lägg till i offerten
Produktbeskrivning

Avfuktare LAF10 VEAB

Kompakt avfuktare för mindre utrymmen
LAF 10 är en avfuktare som minskar överskottsfukten, samtidigt som den ger tillskottsvärme i lokalen. Avfuktaren är lämplig för att hålla låg fuktighet i källare, lagerutrymmen och liknande. LAF 10 är också utmärkt för torkning av tvätt. Tvätten torkar snabbare, samtidigt som man undviker att sprida fukten i huset.

 • Låg energiförbrukning
 • Inställbar hygrostat
 • Låg ljudnivå
 • Två fläkthastigheter
 • Inbyggt filter
 • Automatisk avfrostning
 • Uttag för avloppsslang
 • Hjul och bärhandtag gör den lätthanterlig
 • Utförande

Inbyggt uppsamlingskärl med nivåvakt samt möjlighet att ansluta avloppsslang (vid dessa tillfälle krävs en slangdimension på ∅ 6 mm). På LAF 10 finns en enkel och lätthanterlig manöverpanel. Kapslingsklass IP21.

Anslutning

Ansluts med jordad stickpropp.

Manöverpanel

På manöverpanelen finns reglage för inställning av fläkthastighet (hög eller låg) samt ett vred för inställning av önskad fuktighet (30-80% relativ fuktighet). Dessutom finns två indikationslampor. Den ena lyser om avfuktaren är i drift och den andra om uppsamlingskärlet behöver tömmas (gäller ej om LAF 10 är direktansluten till avloppet).

Så fungerar avfuktaren

Avfuktare LAF10 VEAB HEAT TECH - 1
LAF 10 fungerar efter samma princip som en värmepump eller ett kylskåp. Den fuktiga rumsluften kyls ner när den passerar den kalla förångaren. Under nedkylningen kondenseras vattenångan i luften till vattendroppar. Kondensvattnet samlas upp i den inbyggda vattenbehållaren när den automatiska avfrostningen sker. Denna process, då vattnet avger sitt värmeinnehåll till luften ihop med kompressorns värme, gör att luften som blåses tillbaka i rummet både är avfuktad och håller en temperatur som är ca 5-7°C varmare. Den elenergi som avfuktaren använder och den energi som frigörs när vattnet kondenserar får man alltså tillbaka i form av varm luft.

Avfuktare LAF10 VEAB teknisk data

Typ   LAF 10
Arbetsområde % RH 30-80
Arbetsområde °C +8 - + 35
Effektförbr. vid 20°C W 220
Ström vid 20°C A 1,0
Spänning V 230V~
Avfuktning vid 30°C, 80% RH l / dygn 10,0
Avfuktning vid 27°C 60 % RH l / dygn 5,0
Avfuktning vid 20°C 60 % RH l / dygn 4,0
Avfuktning vid 8°C 60 % RH l / dygn 1,8
Kapslingsklass   IP21
Köldmedium   R134a
Vattenbehållarens volym l 4,0
Ljudnivå1 (låg-/högvarv) dB 40 /45
Vikt kg 13,5
Bredd mm 270
Djup mm 364
Höjd mm 550
Fråga efter produkt
Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?