Tillverkare
SE
ISO 9001:2008
1932
Europa
200
Luftridåer, Värmestrålare, Värmefläktar, Konvektorer, Takfläkt, Regleringar, Produktvalsguiden

Mer om Frico

Om Frico AB


Hos Frico hittar du ett brett sortiment av produkter för ett komfortabelt inneklimat. I samarbete med vårt moderbolag Systemair kan vi även hjälpa dig med kunskap och lösningar för ventilation.

Energieffektiva produkter för ett skönt inneklimat
Vi erbjuder en helhetslösning med både värmesystem och produkter för tillskottsvärme som hjälper dig hantera klimatet i butiker, industribyggnader, kontor såväl som på hotell, restauranger och idrottsarenor. Eftersom vi månar om vår jord ser vi till att våra produkter är klimatsmarta. I vår produktutveckling ligger fokus på att få ut största möjliga funktion med minsta möjliga energiåtgång – utan att ge avkall på våra kärnvärden förtroende, kompetens och design. De intelligenta produkterna innehåller reglersystem som ser till att du aldrig förbrukar mer energi än vad som behövs.

Global aktör med lokal förankring
Frico är den ledande tillverkaren av luftridåer, värmestrålare och värmefläktar i Europa, och vi är representerade i 70 länder via dotterbolag eller distributörer. Uppdaterad information om våra säljkanaler hittar du här. Huvudkontor ligger i Sverige och bolaget ingår i Systemair, en av de ledande koncernerna inom ventilation. Merparten av vår produktion sker i Sverige samt andra ISO-certifierade produktionsenheter i Europa. Vi har dessutom strategiskt placerade varulager på ett flertal europeiska orter.

ISO-certifierade
Frico är certifierat enligt kvalitetsledningssystemet ISO 9001. Det innebär att vi har ett effektivt system för ledning och styrning av kvalitetsfrågor och ständigt arbetar med att förbättra vår verksamhet. Läs mer om ISO-certifiering här.

Historien om Frico

Början
Friberg & Co grundades 1932 av civilingenjörerna Eggertz och Friberg och varumärket Frico registrerades 1936.Alla produkter tillverkades mot order. Den första stora ordern kom från SJ som behövde uppvärmning till sina tågkupéer.Sedan dess har värmeprodukter av många skilda slag skissats fram och utvecklats av ingenjörer på Frico.

Kvalitet och hållbar design
Kvalitet har alltid varit ett kännetecken för Fricos produkter liksom hög teknisk funktionalitet. Redan 1956 infördes sluttest på alla produkter för att säkerställa att vi alltid når våra höga kvalitetskrav.

Fricos äldsta produkt som fortfarande tillverkas är kamrörsradiatorn som introducerades i slutet av 30-talet. Den har idag hittat en ny marknad i moderna hus och är populär bland arkitekter. Vårt mål är att alla våra produkter ska kunna bli klassiker. De ska ha en design som håller länge, hög kvalitet och bästa prestanda.

Framtiden
Ett ökat miljömedvetande och förståelse för nödvändigheten att hushålla med jordens resurser och ännu kraftigare ansträngningar görs för att uppnå energieffektiva lösningar för framtiden.
Vår erfarenhet från det omväxlande klimatet i Sverige gör att vi av tradition alltid har haft energieffektivitet i fokus när vi utvecklat våra produkter. Med mer än 80 års samlad kunskap och Europas mest avancerade testanläggning till vår hjälp kommer vi att fortsätta leverera klimatsmarta lösningar.

Certifikat Frico

ISO 9001:2008
ISO 9001:2008

Produkter Frico

Kontakta oss Frico

Adress
Kontakta oss
www.frico.se [javascript protected email address] +46 31 336 86 00
Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?