Distributör
SE
Beijer Ref
1954
Europa
60
Kylma Compacta, Bitzer, Carel, SCM Frigo, Toshiba, Danfoss, Maneurop, L´Unité Tecumseh, Cubigel, Copeland, Bristol, Mitsubishi Heavy Industries, Aermec, AIA LU-VE, SINKO, Alco, Johnson Controls, Hone
Aggregat, Kompressorer, Kylmedelkylare / Kondensorer, Förångare / Fläktluftkylare / Egenkonvektion, Styr & regler / Elektronik, Automatik / Reglerventiler, Armatur, Ventiler, Värmepumpar, Vätskekylagg

Mer om Kylma

Vi kan kyla

Vi har jobbat med kyla i mer än 70 år. Tillsammans med våra kunder och leverantörer vågar vi påstå att vi har spelat en stor roll i kylbranschens utveckling i Sverige. Den gedigna teknikkunskap som vi har samlat på oss uppdateras också kontinuerligt i takt med nya innovationer, miljöanpassningar och regelverk. En kunskap som vi gärna delar med oss till dig.

Det betyder att vi inte bara säljer kyla och värmepumpar, med alla produkter, lösningar och råd som den innebär. Vi pratar också kylspråket, kan bygga ditt kundspecifika kyl- och värmepumpsaggregat och kan vidareutbilda dig inom kyla. Allt för att ditt jobb som kylentreprenör ska bli lättare och så att du kan leverera kvalitet som håller! 

Som extra trygghet att vi alltid finns till hands, är att vi är ett av de få företag i Sverige som har Soliditets maratonutmärkelse 27 

 

Skräddarsydda aggregat

Din byggnad har unika förutsättningar, därför gör vi en unik lösning precis som du behöver ha den. Kylma Compacta och SCM bygger på vårt eget koncept där vi utifrån din specifikation kan konstruera och bygga specialanpassade kyl- och värmepumpsaggregat samt pumpmoduler. Montering sker hos vårt systerbolag SCMREF AB i Vislanda.

Din unika lösning kan omfatta:

 • Luftkonditionering, kyl- och frysapplikationer
 • Värmepumpar
 • Flexibla moduler och mått - kompakta
 • Flexibelt komponentval
 • Enkla fasta anslutningar
 • HFC-, HFO-, HC- eller CO2-köldmedium
 • Energioptimering efter svenska förhållanden
 • Valfria elskåp, styr- och övervakningsfunktioner som vi bygger själva
 • CE-märkning och tillverkning enligt SS-EN 378
 • Speciallösningar
 • Provkörningsprotokoll
 • Svensk dokumentation

Komponenter och system

Kylma lagerhåller kompressorer, kondensorer, förångare, köldmedium, expansionsventiler, serviceutrustning och allt annat som är nödvändigt för komfortkyla, kommersiell och industriell kyla.

Som agent för ledande tillverkare och leverantörer säljer vi enbart produkter av hög kvalitet. Vi samarbetar med världsledande varumärken som Bitzer, Carel, SCM Frigo, Toshiba, Danfoss, Maneurop, L´Unité Tecumseh, Cubigel, Copeland, Bristol, Mitsubishi Heavy Industries, Aermec, AIA LU-VE, SINKO, Alco, Johnson Controls, Honeywell,  ITE, Henry, med flera. Vi lagerhåller en stor del av dessa produkter för leverans från vårt centrallager eller hämtning direkt i våra butiker.

Dessutom bygger vi kundspecifika kyl- och värmepumpsaggregat samt pumpmoduler under namnet Kylma Compacta.

 

Vår koncerntillhörighet

Beijer Ref, med huvudkontor i Malmö, är en teknikinriktad handelskoncern inom kyla och en av världens ledande aktörer. Koncernen erbjuder konkurrenskraftiga och innovativa lösningar med kundanpassade produkter, egenutvecklade kyl- och värmepumpsaggregat, hög service och effektiv logistik. Genom sina dotterbolag levereras komponenter och system för luftkonditionering, värmepumpar och kommersiell kyla. Verksamheten bedrivs idag i Europa, södra Afrika, Asien och Oceanien, med cirka 290 filialer. Omsättning uppgår till drygt 8 miljarder SEK. Beijer Ref är noterad på Stockholmsbörsens Mid Cap lista.

Målsättningen är tillväxt genom etablering på nya geografiska marknader via förvärv av etablerade distributörer av kylprodukter. Inom koncernen delar vi sedan med oss av varandras kunskaper, vilket gör att vi skapar förutsättningar för en positiv teknikutveckling och även får stora inköpsfördelar. Något som i sin tur gynnar våra kunder.

Alla dotterbolag drivs självständigt med eget resultatansvar. I Sverige är vi stolta över att det är Kylma som i själva verket är ursprunget till Beijer Ref.

Genomföranden Kylma

Kontakta oss Kylma

Adress
Kontakta oss
www.kylma.se [javascript protected email address] 08-598 908 00
Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?