Tillverkare, Montör
SE
Eurovent, ISO 14001, ISO 9001:2008
1993
EU
Fläktkonvektorer, Kassettluftkylare, Styrutrustningar

Mer om LGG Inneklimat

Samarbetspartner för effektiva klimatlösningar

LGG Inneklimat AB har lång erfarenhet inom olika systemlösningar för luftkylare och styrutrustningar. LGG Inneklimat är en kompetent samarbetspartner som ger tekniskt stöd från projektering och installation till driftsättning och dokumentation.

Anlita LGG Inneklimat för hjälp vid projektering och leverans av skräddarsydda lösningar inom luftbehandling.

Specialisten på luftkylare

LGG Inneklimat AB som varit verksamt sedan 1993, är specialiserat på produkter för vattenburen kyla.
För den Skandinaviska marknaden tillverkar LGG kassettluftkylare och fläktkonvektorer med låg ljudnivå och speciellt avsedda för torr- eller fjärrkyla.
Kassettluftkylare och fläktkonvektorer för våt kyla importerar LGG från SABIANA, Italien och FläktWoods, Frankrike.
Våra leverantörer är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14 001 och är också medlemmar i EUROVENT.
LGG gör inga entreprenader men ger tekniskt stöd till konsulter och installatörer. Vi har arbetat med komfortkylinstallationer i mer än 10 år och har stor erfarenhet av både fördelar och begränsningar av olika systemlösningar, luftkylare och styrutrustningar. Vi delar gärna med oss av de erfarenheterna.

Vi har ändamålsenliga dataprogram för dimensioneringshjälp och kan ge dig svar på någon timme.

Certifikat LGG Inneklimat

Eurovent
Eurovent
ISO 14001
ISO 14001
ISO 9001:2008
ISO 9001:2008

Genomföranden LGG Inneklimat

Ny- och påbyggnad av hotell i GöteborgGothia TowersLGG Inneklimat vann ordern på drygt 500 klimatanläggningar till Gothia...

Ny- och påbyggnad av hotell i Göteborg
Gothia Towers

LGG Inneklimat vann ordern på drygt 500 klimatanläggningar till Gothia Towers i Göteborg delvis tack vare Aurora, företagets extremt tystgående klimatsystem för vattenburen kyla och värme, men kanske framförallt för sin förmåga att anpassa och utveckla produkten till Gothia Towers krav.

Rummen i Gothia Towers har speciella undertak i gips som ger väldigt lite utrymme för ventilation och klimatanläggningar.

”För att kunna uppfylla de komplexa förutsättningarna och de hårt ställda kraven på såväl ekonomi som miljö och komfort krävdes en rad anpassningar. Vi utvecklade en speciell variant för Gothia Towers och kunde därmed vinna det eftertraktade kontraktet”, säger Gert Nimblad, ägare och VD på LGG Inneklimat.

Kontraktet säkerställer volymer och ger ytterligare tillväxtmöjligheter i företaget som nyligen flyttade huvudkontoret till större lokaler på Franska vägen i Kalmar. LGG Inneklimat har även säljkontor i Stockholm, varifrån man servar sin viktigaste marknad. Ytterligare en person har anställts med anledning av satsningen att sprida produkten till fler hotell i Sverige.

Gothia Towers i Göteborg bygger ett tredje, 29 våningar högt torn och blir Europas största helintegrerade hotell-, mäss- och konferensanläggning. Anläggningen beräknas klar i början av 2015 och kommer då att bestå av bl.a. 1 200 hotellrum.


Projektdata
Byggstart    oktober 2011
Byggkostnad    1 mdr kr
F-btkn    Heden 34:22
Byggmånader    36
Entr.form    Totalentreprenad

Läs mer
Nybyggnad av flerbostadshus i Sundbybergkv Lärkan, Brf TuletornenLGG Inneklimat vann ordern på 180 spiskåpor till Wallenstams...

Nybyggnad av flerbostadshus i Sundbyberg
kv Lärkan, Brf Tuletornen

LGG Inneklimat vann ordern på 180 spiskåpor till Wallenstams spektakulära bygge av två sextonvåningshus – Tuletornen – vid Tuletorget i Sundbyberg. Likt två skulpturer med veckade balkongfasader i flätverk ska byggnaderna torna upp sig över Tuletorget och erbjuda lägenheter med storslagen utsikt. Det är Vera Arkitekter som har ritat de båda byggnaderna som med sina volymer av ljus betong och mattborstad aluminium ska skapa skuggspel och liv.

Hög kvalitet, modern formgivning och långsiktighet går både exteriört och interiört som en röd tråd genom byggprojektet och LGG Inneklimat bidrar med Spiskåpan Pandora Green Flow som smälter in köksdesignen med vita Vedumkök med touch-design. Förutom den rena och flexibla designen valdes Pandora Green Flow för sin energieffektivitet. Vid full fläktkapacitet använder LGG-kåpan 50 % av luftmängden jämfört med konkurrenterna. Kåpdesignen ger därmed väsentligt lägre värmeförluster och driftkostnader i lägenheten. Spiskåpans effekt och konstruktion gör den extremt tyst och bidrar även till lägre installationskostnader.

Kontraktet säkerställer volymer och ger ytterligare tillväxtmöjligheter för LGG Inneklimat som nyligen flyttade huvudkontoret till större lokaler på Franska vägen i Kalmar. Företaget har även säljkontor i Stockholm, varifrån man servar sin viktigaste marknad.


Projektdata
Byggstart    januari 2013
Byggkostnad    ca 180 mkr
F-btkn    Lärkan 14
Byggmånader    23
Entr.form    Totalentreprenad

Läs mer

Kontakta oss LGG Inneklimat

Adress
Kontakta oss
www.lgg.se [javascript protected email address] 08 – 744 04 25
Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?