• Kompaktaggregat Envistar Flex IV Produkt
 • Kompaktaggregat Envistar Flex IV Produkt
 • Kompaktaggregat Envistar Flex IV Produkt
 • Kompaktaggregat Envistar Flex IV Produkt
 • Kompaktaggregat Envistar Flex IV Produkt
 • Kompaktaggregat Envistar Flex IV Produkt
Prev Next
Kompaktaggregat Envistar Flex IV Produkt

Innovativa aggregatlösningar som ger hög flexibilitet.

IV Produkt
Profiler: Tillverkare
Huvudkontor: SE
Affärsområde: EU
Etableringsdatum: 1969
Produkter: Luftbehandlingsaggregat
Fråga efter produkt

Ladda ner

Produktbeskrivning

Kompaktaggregat Envistar Flex IV Produkt

Innovativa aggregatlösningar som ger hög flexibilitet.

Envistar Flex finns med ett stort urval av funktionsdelar, fläktar, motorer och värmeatervinnare, vilket skapar mycket goda förutsättningar för energioptimerad luftbehandling.

Som tillval finns det integrerade kylaggregatet EcoCooler med steglös reglering av kyleffekten. Det innebär en totallösning för ventilation och komfortkyla som inte kräver nagra installationer utomhus.

Envistar Flex kan levereras i delat utförande vilket underlättar intransport. Det finns även utföranden som är anpassade fo¨r att placeras utomhus.

Aggregaten är anpassade för komfortventilation av lokaler och passar till de flesta typer av fastigheter till exempel skolor, kontor, hotell, köpcentrum, industrier och sjukhus.

 • Luftflöde 0,1 – 15 m3/s
 • 14 storlekar
 • Matt och vikt
 • Tekniska data

 

Styrutrustning


Styrutrustning med egenutvecklad programvara

Hela serien har integrerad styrutrustning med programvara som är utvecklad av oss. Som hardvara använder vi Siemens Climatix. I styrutrustningen finns det över 100 standardfunktioner att välja bland för att du ska kunna optimera efter ditt behov. Luftflöden och temperaturer kan optimeras pa ett enkelt sätt. Aggregaten kan kopplas upp mot webb, IV Produkt Cloud eller överordnat system (BMS) via flertalet kommunikationsprotokoll.

Projektanpassade el- och styrscheman följer med vid leverans. Aggregatet är funktionstestat och färdigt att driftsättas.
Energy Watch ger dig koll pa dina kilowattimmar!

Vi erbjuder ett tillval i form av den egenutvecklade funktionen Energy Watch som hjälper dig att fa koll pa dina kilowattimmar. Energy Watch är en unik funktion för att övervaka och optimera energianvändningen i luftbehandlingsaggregat. Du kan enkelt se mätvärden och information i handterminalen eller i överordnat system.
EnergyWatch mäter och visar:
Värmeatervinning

    Atervunnen energi och effekt
    Verkningsgrad atervinnare

Fläktar

    Tillförd energi och effekt
    Specifik fläkteleffekt, SFP/SFPv
    Densitetskorrigering av luftflöde med mätning i fyra punkter för högsta noggrannhet

Tillsatsvärme

    Tillförd energi och effekt
    Larm läckande värmeventil

Hjälp pa vägen

En snabbguide till handterminalen och instruktionsfilmer hjälper dig att komma igang.

Med varje leverans medföljer drift- och sko¨tselanvisningar. Dessutom erbjuder vi support och utbildningar för att underlätta idrifttagning, service och energioptimering. Klicka här för att se en introduktionsfilm

 

Behagligt inomhusklimat med integrerad kyla

Serien gar att fa med integrerat kylaggregat. Det innebär att du far en totallösning för ventilation och komfortkyla. Kylaggregatets alla delar är inbyggda i luftbehandlingsaggregatet, vilket gör installationen enkel och utan kylmedelkylare pa taket. De integrerade kylaggregaten kräver dessutom betydligt mindre energi än externa kylaggregat. Integrerade kylaggregat ger en komplett CE-märkt installation för ventilation och komfortkyla, som alltid är provkörd och funktionstestad innan leverans.
EcoCooler

EcoCooler är det optimala integrerade kylaggregatet för Envistar Flex. I vissa byggnader varierar luftflödet mycket, samtidigt som kraven pa noggrann reglering av tilluftstemperaturen är höga. EcoCooler möter kraven genom steglös reglering av kyleffekten via frekvensomformare.

Läs mer om EcoCooler

 • Luftflöde 0,12–10 m3/s
 • Kyleffekt 1,6–235 kW
 • Det optimala aggregatet för VAV och aktiva don
 • Kompressorer med hög driftsäkerhet och lag ljudniva
 • Steglös reglering av temperaturen/konstant tilluftstemperatur
 • Finns i 11 storlekar och flera effektvarianter
Fråga efter produkt
Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?