• Kompaktaggregat Home Concept FTX IV Produkt
 • Kompaktaggregat Home Concept FTX IV Produkt
Prev Next
Kompaktaggregat Home Concept FTX IV Produkt

Centralt placerade FTX-aggregat för renovering och nybyggnation av flerbostadshus

IV Produkt
Profiler: Tillverkare
Huvudkontor: SE
Affärsområde: EU
Etableringsdatum: 1969
Produkter: Luftbehandlingsaggregat
Fråga efter produkt

Ladda ner

Produktbeskrivning

Kompaktaggregat Home Concept FTX IV Produkt

Home Concept lanserades 2011, sedan dess har tusentals aggregat installerats i flerbostadshus. Vi ser en tydlig ökning av centralt placerade FTX-aggregat i stället för ett aggregat i varje lägenhet. I och med detta är aggregatet lätt att styra och övervaka samt att hyresgästerna inte behöver störas vid service av aggregaten.

En balanserad från- och tilluftsventilation med högeffektiv värmeåtervinning skapar det bästa inomhusklimatet och ger den lägsta energianvändningen. Home Concept har anpassad styrutrustning för bostäder och ett stort urval av fläktar, motorer och värmeåtervinnare vilket ger bästa energioptimering.

Fler och fler väljer motströmsväxlare till bostadsprojekt, eftersom det inte finns någon risk för luktöverföring mellan från- och tilluft. Våra motströmsvärmeväxlare är utrustade med en unik, patenterad avfrostningsteknik – ODS. Den säkerställer högsta möjliga årsverkningsgrad utan att riskera att växlaren fryser och blockeras av is.

Läs mer om bostadsventilation

Extremt låg energianvändning
Klarar 6–160 lägenheter/aggregat
Enkelt för fastighetsägaren, installatören och hyresgästen
Luftflöde 0,1 – 4,5 m3/s
19 storlekar
Mått och vikt
Tekniska data

Styrutrustning med egenutvecklad programvara

Hela serien har integrerad styrutrustning med programvara som är utvecklad av oss. Som hårdvara använder vi Siemens Climatix. I styrutrustningen finns det över 100 standardfunktioner att välja bland för att du ska kunna optimera efter ditt behov. Luftflöden och temperaturer kan optimeras på ett enkelt sätt. Aggregaten kan kopplas upp mot webb, IV Produkt Cloud eller överordnat system (BMS) via flertalet kommunikationsprotokoll.

Projektanpassade el- och styrscheman följer med vid leverans. Aggregatet är funktionstestat och färdigt att driftsättas.
Energy Watch ger dig koll på dina kilowattimmar!
Vi erbjuder ett tillval i form av den egenutvecklade funktionen Energy Watch som hjälper dig att få koll på dina kilowattimmar. Energy Watch är en unik funktion för att övervaka och optimera energianvändningen i luftbehandlingsaggregat. Du kan enkelt se mätvärden och information i handterminalen eller i överordnat system.

EnergyWatch mäter och visar:

Värmeåtervinning

 • Återvunnen energi och effekt
 • Verkningsgrad återvinnare

Fläktar

 • Tillförd energi och effekt
 • Specifik fläkteleffekt, SFP/SFPv
 • Densitetskorrigering av luftflöde med mätning i fyra punkter för högsta noggrannhet

Tillsatsvärme

 • Tillförd energi och effekt
 • Larm läckande värmeventil

Hjälp på vägen

En snabbguide till handterminalen och instruktionsfilmer hjälper dig att komma igång.

Med varje leverans medföljer drift- och skötselanvisningar. Dessutom erbjuder vi support och utbildningar för att underlätta idrifttagning, service och energioptimering. Klicka här för att se en introduktionsfilm

Fråga efter produkt
Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?