6 mars 2018 | Aeroventic
4.5
ABB förbättrar tillförlitligheten i Sydkoreas elnät

new.abb.com

ABB:s FACTS-teknik stärker transmissionskapaciteten och förbättrar stabiliteten i elnätet för konsumenterna i Seoulområdet

ABB har tagit hem en order från Korea Electric Power Corporation (KEPCO) om att leverera teknik som hjälper till att stärka långdistanstransmissionen och ge mer tillförlitlig kraft till den nordöstra delen av landet. Den innovativa seriekompensationstekniken möjliggör att växelströmsledningar kan överföra mer kraft och stödjer regleringen av kraftflödet från den närliggande kraftanläggningen, ger en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning och man slipper bygga nya kraftledningar.

Sydkorea är en av de största ekonomierna i Asien och hör till världens snabbast växande länder. En ökande elförbrukning kräver ett starkt elnät för att förse industri, företag och hushåll med tillförlitlig kraft. Utöver satsningen på att tillgodose den växande efterfrågan har de sydkoreanska myndigheterna satt ett ambitiöst mål att minska koldioxidutsläppen med 30 procent per 2020. För att uppnå detta investerar landet i infrastruktur med smarta elnät med hjälp av KEPCO, det största elbolaget i landet. KEPCO:s mål är att optimera transmissions- och distributionsnätverket för att säkerställa en stabil elleverans och bygga upp leveranssäkra elnätsfunktioner, bidra till att undvika strömavbrott, inklusive de som orsakas av naturkatastrofer.

Sydkoreas elkraftproduktion är koncentrerad till den östra delen av landet medan en stor elkonsumtion finns i storstäderna i norr, vilket kräver ett robust transmissionssystem. ABB ska leverera ett seriekompensationssystem som gör det möjligt att överföra mer el på längre distanser och som bidrar till en förbättrad elkraftstabilitet. Den här lösningen kommer att spela en viktig roll i en tillförlitlig elleverans till landets huvudstad.

”Vi är glada att kunna bidra till att stärka Sydkoreas elnätsinfrastruktur och förbättra stabiliteten och tillförlitligheten i kraftförsörjningen för miljontals konsumenter i regionen”, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids. ”ABB:s innovativa seriekompensationsteknik ger en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning som möjliggör mer kraft att flöda genom befintliga kraftledningar, något som stärker ABB:s position som den givna partnern när man ska möjliggöra ett starkare, smartare och grönare elnät.”

Den innovativa lösningen som används innebär att en tyristorreglerad seriekompensation (TCSC) ger styrbarhet och flexibilitet och kan också åtgärda komplexa kvalitetsproblem i elnätet. ABB är en av det fåtal leverantörer i världen som kan tillhandahålla en så avancerad elektronisk kraftutrustning. ABB:s portfölj av FACTS-tekniker (Flexible Alternating Current Transmission Systems) hjälper inte bara till att öka kvaliteten i elnätet, utan förbättrar också kapaciteten och flexibiliteten hos kraftöverföringssystemen och bidrar till utvecklingen av smartare elnät. ABB har varit föregångare med denna teknik och är marknadsledare med fler än 800 FACTS-installationer runt om i världen.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 130 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering med två tydliga värdeerbjudanden: att transportera elektricitet från kraftverk till eluttag samt att automatisera industrier från naturresurser till färdiga produkter. Som huvudpartner till Formel E, den helt eldrivna internationella motorsportklassen hos FIA, tänjer ABB på gränserna för e-mobilitet för att bidra till en hållbar framtid. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 135 000 anställda. www.abb.com

Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?