19 juni 2017 | Aeroventic

AF Gruppen har i dag mottagit en beställning från Oslo S Utvikling (OSU) på ännu en byggetapp i Bjørvika.

Byggetappen omfattar fält B6a som ligger rakt söder om Dronninglunden (fält B2), som AF Gruppen också ska bygga. Båda fälten ligger norr om Bispekilen och med den här beställningen har utbyggnadsarbeten nu satts igång i hela Bispevika Nord.

B6a-fältet består av totalt 9 olika byggnader med varierande utformning och inbjudande uteområden. Projektet omfattar totalt 215 lägenheter utöver utåtriktad verksamhet i gatuplan och en förlängning av Oslos hamnpromenad runt kajanläggningen. Det danska arkitektkontoret Vandkunsten ritar området, som blir ett utmärkt bostadsprojekt vid kustlinjen till Oslofjorden, och flera av lägenheterna får sjön precis utanför fönstret.

AF Gruppen startar fundamenteringsarbetena i projektet i september 2017 och bygget beräknas vara klart våren 2020. Kontraktets värde beräknas uppgå till cirka MNOK 739 exklusive moms. Ett förbehåll för byggstarten över marknivå är att förhandsförsäljningen av lägenheterna är tillräcklig.

- Kontraktet innehåller ambitioner om en kostnadseffektiv och innovativ utbyggnad, och vi ser fram emot att jobba tillsammans med OSU för att förverkliga ambitionerna, säger koncernchefen för AF Gruppen, Morten Grongstad.

Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?