4 sep. 2017 | Aeroventic
4.0
Beijer Ref förvärvar portugisiska DX Por

Förvärvet stärker Beijers Refs närvaro i södra Europa

Den svenska kylgrossistkoncernen Beijer Ref AB förvärvar tillgångarna i det portugisiska kyldistributionsföretaget DX Por, med huvudkontor i Porto.

DX Por grundades 2005 och har en årsomsättning på cirka 40 miljoner kronor. Företaget är huvuddistributör för Toshiba HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning) i Portugal. Den portugisiska HVAC-marknaden, som successivt återhämtat sig sedan krisen 2008, uppskattas vara värd närmare 900 miljoner kronor.

”Med etableringen i Portugal kompletteras vår närvaro på den iberiska halvön och stärker distributionen av Toshibas luftkonditioneringssystem i landet. Detta är helt i linje med vår strategi”, säger Beijer Refs CEO Per Bertland.

Ledningen för DX Por kommer fortsatt att vara verksam i bolaget.

DX Por kommer att integreras i Beijer Refs organisation och ingår i koncernens räkenskaper från september 2017. Förvärvet bedöms inte påverka koncernens resultat eller finansiella ställning på något väsentligt sätt

Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?