20 sep. 2017 | Aeroventic
4.5
Byt upp dig till lägre driftskostnad

”Bergvärme-experten” Per Törnkvist från NIBE Energy Systems tipsar. Idag kan 80 % av hushållets energibehov utvinnas från en bergvärmepump, något som man inte ansåg vara möjligt för 15 år sedan. Förutsättningarna för energibesparing vid ett byte av bergvärmepump är därför mycket positiva.

 Idag kan 80 % av hushållets energibehov utvinnas från en bergvärmepump, något som man inte ansåg vara möjligt för 15 år sedan. Förutsättningarna för energibesparing vid ett byte av bergvärmepump är därför mycket positiva.

När det är dags för utbyte av bergvärmepump, är NIBE F1255/F1155 ofta ett självklart val. De sex invertermodellerna tillhör alla våra toppresterande värmepumpar och har funktionen KB-styr, vilket möjliggör en optimering av det befintliga borrhålet. Den varvtalsstyrda kompressorn ser till att borrhålet inte överbelastas och motverkar på det viset eventuell nedfrysning. Ökad kontroll på energianvändandet och minskade elkostnader med hjälp av onlinefunktioner, såsom NIBE Uplink och Smart Price Adaption, är också exempel på hur man i en utbytessituation drar nytta av utvecklingen.

Per Törnkvist är produktansvarig för bergvärme på NIBE och förklarar att prestandautvecklingen på bergvärmepumpar de senaste 15 åren är och har varit fantastisk. För 15 år sedan borrades hål på 100 – 130 meter. Rekommenderat borrhål för motsvarande energibehov är idag 140 – 180 meter. Ett djupare borrhål, i kombination med en effektivare varvtalsstyrd värmepump, kan ge ytterligare energibesparing. I vissa utbytessituationer kan det därför löna sig att borra djupare.

För att skapa ett så lönsamt utbyte som möjligt, bör man också ta hänsyn till att förändrade omständigheter kan ha ökat husets energibehov. Exempel på detta är uppvärmt garage, tillbyggnation, pool eller fler boende. På samma sätt kan tilläggsisolering ytterligare sänka uppvärmningskostnaderna.

SÄNK DRIFTSKOSTNADERNA MED NY BERGVÄRMEPUMP:

 • Optimera energiutvinningen med en effektiv varvtalsstyrd bergvärmepump
 • Djupare borrhål ger ökad energiutvinning
 • Bra användarkontroll och styrning ger ett jämt inomhusklimat och anpassar produktionen efter behov
 • Tjänsten Smart Price Adaption gör det möjligt att ytterligare sänka uppvärmningskostnaderna
Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?