9 nov. | Aeroventic
Coolselector®2 v.3.0.0 – detaljerade log(p)-h-diagram för alla tillgängliga köldmedier

danfoss.fi

Vi är glada över att kunna meddela att version 3.0.0 av Coolselector®2 innehåller en ny funktion, nämligen detaljerade log(p)-h-diagram för alla tillgängliga köldmedier.

Så fort du har valt en komponent i Coolselector®2 kan du nu se ett detaljerat log(p)-h-diagram för valt köldmedium. För att visa diagrammet, välj området ”Kapacitetsinformation” i Coolselector®2 efter att du har valt en komponent:

Coolselector®2 v.3.0.0 – detaljerade log(p)-h-diagram för alla tillgängliga köldmedier - 1

Du kan också visa alla tillgängliga log(p)-h-diagram för de olika köldmedierna genom att välja menyn ”Verktyg” och välja ”Log(p)-h-diagram”:

Coolselector®2 v.3.0.0 – detaljerade log(p)-h-diagram för alla tillgängliga köldmedier - 2

 

 

 

 

 

 

Ett log(p)-h-diagram ser ut så här (i exemplet TE5-55 // R134a):

Coolselector®2 v.3.0.0 – detaljerade log(p)-h-diagram för alla tillgängliga köldmedier - 3

Alla log(p)-h-diagram är baserade på data från ASEREP (v3.5.0). Om du skulle välja att använda ett annat köldmedium – eller en blandning av köldmedier, till exempel från REFPROP – kan du rita upp log(p)-h-diagram även för dessa genom att ändra dina preferenser för köldmedieekvationer. Detta gör du genom att välja ”Alternativ | Inställningar | Redigera inställningar | Ekvationer för köldmedier”. Observera att du måste ha installerat REFPROP 9.0 eller senare för att kunna använda REFPROP med Coolselector®2.

Du kan använda knapparna längst upp på skärmen när du visar log(p)-h-diagrammet för att kopiera eller skriva ut det. Du kan också lägga till diagrammet i Coolselector®2-rapporten genom att välja till det som en av standardegenskaperna:

Coolselector®2 v.3.0.0 – detaljerade log(p)-h-diagram för alla tillgängliga köldmedier - 4

Cirkulationshastighet i vätskereturledning

Utöver de nya log(p)-h-diagrammen innebär Coolselector®2 v3.0.0 att du nu kan variera kapaciteten genom att anpassa massaflödet eller cirkulationshastigheterna när en prestandakurva ritas upp för ett markerat val i vätskereturledningen. Om ett (lodrätt) stigrör ingår i vätskereturledningen kan du också rita upp/ange minsta rekommenderade massaflöde för stigrör, motsvarande ett Kutateladze-tal på 3,2 (den gräns som vanligen används för backflödet i ett stigrör):

Coolselector®2 v.3.0.0 – detaljerade log(p)-h-diagram för alla tillgängliga köldmedier - 5

Vi hoppas att du kommer att tycka om dessa nya funktioner.

Hämta Coolselector®2

 

 

Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?