19 juli 2018 | Aeroventic
ENERVENTS VENTILATIONSVERKSAMHET TILL ZEHNDER GROUP AG

enervent.fi

Zehnder Group AG förvärvar Enervent Oy:s luftbehandlingsverksamhet inklusive varumärkesportföljen. Enervents varumärken är Enervent and Exvent. Transaktionen innehåller även Enervent Oy:s dotterbolag i Norge (Exvent AS) och Sverige (Ventener AB). All personal och ledning kommer att ingå i affären och de kommer att fortsätta i sina uppgifter som gamla anställda. Transaktionen beräknas vara klar före slutet av augusti.

Zehnder Group är en framgångsrik internationell koncern med starka familjeband som är engagerad i att skapa energieffektiva lösningar för ett gott och bekvämt inomhusklimat. Transaktionen stöder och komplimenterar Zehnder Groups verksamhet. Det stärker speciellt Zehnders kompetans runt ventilation och applikationer i kallt klimat. Transaktionen skapar också bra fotfäste för koncernens framtida tillväxt i Norden.

”Enervents och Zehnder Groups marknader och produktportföljer kompletterar varandra perfekt. Det finns inga överlappningar. Båda företagen är kända för sina högkvalitativa produkter och avancerade teknologier. Enervents övergång till Zehnder Group öppnar nya affärsmöjligheter för Enervents kunder, partners och anställda. Vi är väldigt positiva till denna transaktion och ser till framtiden med tillförsikt ”, säger Enervents VD, Jukka Riekkinen.

”Vi är mycket glada att välkomna Enervent som ny medlem i Zehnder Group. Tilläggsförvärv är ett viktigt inslag i Zehnders tillväxtstrategi. Genom förvärvet av Enervent expanderar vi vår marknadsposition i Norden och breddar vårt sortiment att omfatta produkter som är skräddarsydda för kraven i dessa länder ”, säger Hans-Peter Zehnder, koncernchef för Zehnder Group.

Den nya ägarens mål är att fortsätta utveckla, tillverka och marknadsföra ventilationsaggregat som Enervent har gjort i mer än 35 år. Under de senaste åren har bolagets verksamhet och kunder fokuserat på Finland, Norge och Sverige. Ventilationsverksamheten omsatte förra året 10 miljoner euro. Enervent tar emot cirka 60 procent av sin försäljning från Finland, 25 procent från Norge och 15 procent från andra exportländer i Europa. Enervent sysselsätter 50 personer. Produktionen är koncentrerad till Borgå.

Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?