13 juni 2018 | Aeroventic
Frico ger värme i isbjörnens kalla rike

frico.se

I Longyearbyen på Svalbard har Frico levererat en rad luftridåer och värmefläktar för att garantera komfort trots det kalla klimatet där permafrosten når 10 till 40 meter ner i marken.

LSN Spitsbergen AS är en entreprenör med bred erfarenhet från projekt i Polarregioner. I Longyearbyen är deras arbetsanläggningar utrustade med Fricos fläktluftvärmare för vattenanslutning SWH12, tillsammans med styrsystemet SIRe Advanced. Utrustningen har installerats av Kverneland Electrical Group och är ansluten till ett övervakningssystem. Övervakningssystemet har installerats av detta elinstallation- och automations företag i ett stort antal stora byggnader i Norge. Systemet optimerar komfort och energiförbrukning i värme, kyla och tillförsel av frisk luft med hög energibesparing som ett resultat.

Frico ger värme i isbjörnens kalla rike - 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Longyearbyen erbjuder inte bara stora utmaningar när det gäller att erbjuda bekväma temperaturer i arbetsmiljöer. De 2000-invånarna är tvugna att ta med vapen när de inte befinner sig i centrum av staden på grund av de 3000 isbjörnarna som också är bosatta på ön. Och det vanligaste transportmedlet för både lokalbefolkningen och turisterna är snöskotrar, därför finns det fler snöskotrar än boende på ön.

Frico ger värme i isbjörnens kalla rike - 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Eva Grøndal

Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?