15 dec. 2017 | Aeroventic
4.5
Nya Oslo flygplats – Fricos luftridåer valdes även denna gång

Bilder: NORDIC – OFFICE OF ARCHITECTURE, frico.se

Nyligen öppnade utbyggnaden Pir Nord på Gardermoen. Flygplatsen är nu Nordens nästa största efter Köpenhamn och kan hantera 32 miljoner resande varje år.

Utvidgningen har kostat totalt 14 miljarder, varav 9 miljarder för själva utbyggnaden på 117 000 kvadratmeter. Den stilfulla tillbyggnaden har ritats av norska Nordic – Office of Architecture, som har specialiserat sig på flygplatsarkitektur världen över. Flygplatsen har av Stortinget pekats ut som en signalbyggnad inom norsk arkitektur. Flygplatsen har redan erhållit den internationella miljöutmärkelsen Breeam Excellent för sina innovativa lösningar för att spara energi för värme och kyla. Den är den enda flygplatsen i världen som belönats på detta sätt. 

Ända sedan den nya huvudflygplatsen öppnade för 20 år sedan har Frico varit utvald leverantör av luftridåer. Den här gången har vi levererat ett stort antal modell PA3500 och modell AR3500 för vattenburen värmeförsörjning, samt RDS för rondelldörrar. Klimatet vid Gardermoen bjuder på utmaningar stora delar av året. Med vindpåkänning utöver det vanliga och dimensionerande utomhustemperatur (DUT) -22 °C är kraven extra höga på goda luftridålösningar som säkerställer god komfort och energibesparing. Därför väljs Fricos luftridåer om och om igen. Ett tryggt val.

Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?