4 okt. 2017 | Aeroventic
4.7
Renoverat, tätat, bytt fönster? Glöm inte ventilationen, huset och du måste kunna andas

När det gäller äldre hus så talar man ofta om naturlig ventilation eller självdrag. Förenklat kan man säga att självdraget uppstår tack vare temperaturskillnaderna inne och ute. Ju kallare ute, desto mer drag i huset. Äldre hus med uppvärmning så som ved, olja får ett drag via murstocken som blir varm och luften kommer in via otätheter eller ventiler.

Vid renoveringar som t.ex. tilläggsisolering, fönsterbyte och byte till mer energieffektiva uppvärmningslösningar påverkar det inomhusklimatet. Det naturliga självdraget minskar för att ibland försvinna helt. Det kan medföra stora problem både för huset och för hälsan hos de boende.

Här är det viktigt att tänka till och det finns olika lösningar
En relativt enkel och effektiv lösning är att montera fläktar i bad- och duschutrymmen för utsug av den farliga fukten, och friskluftsventiler i sovrum och vardagsrum för att få in luft i huset.
Fläktarna bör kunna gå kontinuerligt på lågfart för att skapa en grundventilation och även kunna aktiveras av förhöjd luftfuktighet. Fläktar skapar då ett undertryck vilket gör att luften kommer in via friskluftsventilerna.

Flexit Motion till bad, dusch och våtrum

Renoverat, tätat, bytt fönster? Glöm inte ventilationen, huset och du måste kunna andas - 1 

 
Läs mer om Flexit Motion >>

Flexit Aero 100 till vardagsrum och sovrum

Renoverat, tätat, bytt fönster? Glöm inte ventilationen, huset och du måste kunna andas - 2Läs mer om Flexit Aero 100 >>


Tips!
Montera en friskluftsventil per 25 m2 boyta t.ex. 4/100 m2.  En tumregel är en i varje sovrum och en till två i vardagsrum/allrum.


Hitta din närmaste återförsäljare >>

Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?