28 aug. 2017 | Aeroventic
Strategiskt steg mot demontering i Dundees hamn

Forth Ports Limited och AF Offshore Decom UK har undertecknat ett avtal i syfte att bilda ett nytt joint venture, AF Dundee.

Bolaget kommer att ge förutsättningar för att skapa ett demonteringsnav i Dundee för olja och gas i Nordsjön. Huvudkontoret ska ligga i hamnen.

AF Offshore Decom UK, ett dotterbolag till AF Gruppen, är ett framstående entreprenadbolag inom demontering i Nordsjön. AF Gruppen driver AF Miljøbase Vats i Norge, den mest avancerade anläggningen för demontering av offshore-installationer i Nordsjön.

Dundees hamn har ett optimalt läge för att hantera en betydande andel av nedmonteringsarbetet i Nordsjön tack vare stadens närhet till många olje- och gastillgångar i den brittiska delen av Nordsjön. Här finns också järnvägs- och vägförbindelser, hamnanläggningar, en försörjningskedja och kompetent arbetskraft.

Dundees hamn, som ägs av Forth Ports, håller för närvarande på att genomföra en utbyggnad av kajen för 10 miljoner pund. Efter utbyggnaden ska hamnen kunna hantera de stora laster som krävs vid demonteringsverksamhet.

AF Offshore Decom UK har en enastående historik då företaget under drygt 15 år har utfört de mest utmanande demonteringsprojekten i Nordsjön, t.ex. Ekofisk 2/4T, Statoil H7/B11, CNR:s Murchison och flera andra projekt.

Avtalet kommer inte att medföra lokala investeringar i fasta installationer för AF Gruppen.

Charles Hammond, vd för Forth Ports, säger:

- Det här är positiva nyheter för staden, för den lokala ekonomin och för hamnen. Vår vision är att göra Dundee till ett viktigt demonteringscentrum i Nordsjön och att säkerställa att kunderna får tillgång till En effektiv och lönsam demonteringslösning. Att arbeta i partnerskap med ett så etablerat och respekterat företag som AF Offshore UK kommer utan tvekan att förverkliga denna vision.

Bengt Hildisch, vd för AF Offshore Decom, säger:

- AF Offshore Decom är glada att ha hittat en partner som delar samma vision och mål som oss: att utveckla och driva en säker och kostnadseffektiv demonteringsanläggning i Storbritannien. Vi har letat efter rätt möjlighet som gör att vi kan bygga upp och utvidga vår kapacitet till Storbritannien och skapa en hållbar lösning förutom AF Miljøbase Vats i Norge.

Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?