29 maj 2017 | Aeroventic
Vilket ventilationssystem ska jag välja?

En bra ventilationslösning ger frisk luft som vi mår bättre av inomhus. För att bli bra måste ventilationsanläggningen anpassas till byggnaden. Det är dessutom viktigt att den anpassas efter krav om tillräckligt god luftkvalitet och innemiljö i övrigt.

Viktiga funktioner är värmeåtervinning och möjligheten att behovsstyra luftflödena. Båda funktionerna minskar energianvändningen, och därmed de löpande driftskostnaderna för huset.

Exakt hur ventilationen ska konstrueras beror naturligtvis på vilken typ av byggnad det handlar om. En annan faktor att ta hänsyn till är hur byggnaden används. En vanlig situation är att ett äldre par säljer sitt hus till en ung barnfamilj. Husets planlösning är perfekt även för de nya ägarna, de målar och tapetserar för att göra huset till sitt. Vad de sällan tänker på är att huset numera används på ett helt annat sätt än tidigare, vilket ställer nya krav på installationerna. En luftomväxling som räckte gott för det äldre paret räcker inte alls för den nya ägarfamiljen, som exempelvis tvättar dubbelt så ofta som de tidigare ägarna.

En annan sak att ta hänsyn till när man väljer hur man ska utforma sitt ventilationssystem är var i Sverige man bor. Vårt avlånga land har stora temperaturskillnader, det som fungerar bra i Skåne behöver inte vara särskilt lämpligt för Norrland.

Nyhetskälla: Svenskventilation

Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?