1 juni 2017 | Aeroventic
4.3
Volution Group plc förvärvar VoltAir System AB

Volution stärker sin ställning på den nordiska marknaden. Volution, en ledande leverantör av ventilationsprodukter till bostads- och kommersiella ändamål, meddelar idag att företaget har förvärvat VoltAir System AB.

VoltAir är en tillverkare och leverantör av centraliserade luftbehandlingsaggregat, främst inom nybyggnadssektorn. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer aggregat med hög energieffektivitet, låga underhållskostnader och lång livslängd. Produkterna är antingen prefabricerade eller platsbyggda och säljs under eget varumärke.

Johan Eriksson, VD för VoltAir:
"Det känns mycket spännande och positivt att få nya ägare som redan verkar inom ventilationsbranschen. Vi ser fram emot att jobba med övriga bolag inom Volution gruppen."

Eva Thunholm, VD för Volution i Norden:
"Vi är mycket glada över att VoltAir nu är en del av vår grupp. Det stärker vår närvaro i Norden och kommer att komplettera vårt produktutbud. "

Ronnie George, CEO Volution Group:
"Detta förvärv stämmer överens med vår uttalade strategi att göra selektiva värdeförbättrande förvärv och jag tror att förvärvet kommer att gynna koncernen på många sätt."

Volutionkoncernen verkar genom två divisioner: Ventilation Group och OEM (Torin-Sifan) divisionen. Ventilationskoncernen består av 12 viktiga varumärken - Welair, Fresh, PAX, Vent-Axia, Manrose, Diffusion, National Ventilation, Airtech, Breathing Buildings, InVENTer, Brüggemann och Ventilair, fokuserade främst på Storbritannien, Norden och Centraleuropa. Ventilationskoncernen levererar huvudsakligen ventilationsprodukter för bostäder och kommersiella ventilationsapplikationer.

För ytterligare information kontakta:
Ronnie George, CEO Volution Group Plc +44(0)1293441501

Eva Thunholm, VD Volution Nordic +46(0)705109240

Nyhetskälla: voltairsystem.com

Vad är aeroventic?
 • Vad är aeroventic?

  Aeroventic är en internationell lösning för HVACR industri. Den skapar möjlighet för både tillverkare och distributörer att visa upp deras verksamhet och produkter över hela världen. Ett system som har global räckvidd.

 • Företagsprofil

  Utveckla företagsvärde och presentera dina konkurrensfördelar.

  Visa upp dina kataloger, datorprogram och all information du anser är viktig.

 • Virtuell produkt showroom

  Det är en utmärkt plats att presentera alla dina produkter på ett ställe. Varje produkt har en "Lägg till i offerten" knapp för kundens bekvämlighet. Kunden skickar en förfrågan direkt till dig.

 • News & kanalinformation

  I princip, ör aeroventic en online mässa där du presenterar ditt företag och produkter, visar upp kataloger, knyter kontakter och utvecklar din verksamhet.

Vad du får av oss?
Partners
Vad du får av oss?